sreda, 15. september 2010

Javljanje s potovanja po Korsiki V.

Po dolgi vožnji in po cestah, ki sva jih že prevozila (Corte v notranjosti Korsike…prijetni spomini) sva prispela v Mesto Calvi na S. Utaborila sva se v prijetnem kampu (od tukaj se trenutno tudi javljava). Ta dan sva le obiskala plažo in naredila fotografijo, na kateri sva midva malo bolj razpoznavna, saj sva si tisto oglje umila z obraza. Tako da vsi tisti, ki naju pogrešate si lahko zdaj daste duška in si naju nagledate.



Prelepe oranžno rdeče skale na Z obali so naju pritegnile, zato sva šestnajsti dan (14. Septembra) šla na ogled teh čudes. Na poti pa sva se še ustavila na prelazu Bocca a Crose in odšla na 45min oddaljeno plažo Detvara, kjer so naju pozdravile svinje. Ta plaža leži v znamenitem naravnem parku Scandola, kjer je edina vas do katere še danes ni speljane ceste, vas se imenuje Girolata. Kaj dosti za ta dan nimam povedati, vendar je bil eden izmed boljših dni.






Tako sva z javljanjem prišla na zeleno vejo. Kaj se bo zgodilo danes javima v naslednjih dneh. Povem lahko le to, da se danes premakneva v St. Florent, kjer bova pohajkovala po Cap Corsu do ponedeljka. Takrat bo napočil trenutek, ko bova Korsiki pomahala v slovo, vedar do takrat je še 5 dni, ki jih bo potrebno maksimalno izkoristiti.

Ni komentarjev: